Nya uppgifter om nästa Renault Zoe

Renaults elbil Zoe har sålt bra i Sverige, särskilt med det större batteripaketet som lanserades 2016 och som ger längre räckvidd. Men modellen börjar bli...

Annons
Annons

Renaults elbil Zoe har sålt bra i Sverige, särskilt med det större batteripaketet som lanserades 2016 och som ger längre räckvidd.

Men modellen börjar bli till åren och utvecklingen i elbilsvärlden går snabbt. 2019 är det dags för en helt ny generation av Renault Zoe och de första uppgifterna om vad vi kan förvänta oss har dykt upp på nätet.

”Det blir ingen ’Zoe fas 2’ utan en helt ny Zoe”, säger en talesperson till Automobile Propre.

• Till att börja med verkar batteriet inte bli större än idag. Renaults egna marknadsundersökningar visar att 41 kWh räcker bra för de flesta köpare – mer än så behövs inte för Zoe-ägarna och längre räckvidd skulle dessutom innebära högre prislapp.

• Bilen ska bli mer flexibel än idag i bagageutrymmet. Ryggstödet blir fällbart 40/60 och fällningen ska ge ett näst intill plant bagageutrymme. Dessutom blir nya Zoe något längre än dagens modell och det ska gynna innerutrymmena.

• Den något längre karossen ska också sänka luftmotståndet jämfört med dagens modell. Det kan ge lite längre räckvidd på motorväg, även om Zoe är och förblir en stadsbil.

• Bilen ska få snaddladdning med CCS på 50 kW.

I augusti ska Renaultfabriken i Flins nordväst om Paris pausas och förberedas för produktionen av nya Zoe.

Annons
Annons
Rulla till toppen