Elon Musk ger sig inte – vill bygga ännu billigare "folkelbil"

Om tre år kan Tesla ha en ny modell på gång som blir billigare än Model 3, enligt Elon Musk.

Elon Musk ger sig inte – vill bygga ännu billigare "folkelbil"

Det är inte som att Teslachefen Elon Musk sitter och rullar tummarna på jobbet. Förutom att bygga och sälja Model S och Model X försöker han febrilt öka produktionstakten för Model 3 och köra igång lanseringen av en lastbil, en pickup, kompaktsuven Model Y och supersnabba Roadster – när han inte försvarar sitt twittrande.

Och det är bara hos Tesla. Elon Musk jobbar ju även med sitt tunnelborrningsföretag och rymdbolaget SpaceX. Stressen tynger honom ordentligt, sa han i en öppenhjärtlig intervju med New York Times nyligen.

Men det räcker tydligen inte. Nästa steg kan bli att utveckla en ännu billigare elbil med prislapp på 25.000 dollar – 10.000 dollar billigare än instegsversionen av Model 3 som ska börja byggas.

Den här nyheten avslöjade Elon Musk i en lång intervju med teknikyoutubaren Marques Brownlee, som själv är Teslafan och kör en Model S. Enligt Elon Musk är det möjligt att lansera en elbil för 25.000 dollar om Tesla "jobbar riktigt hårt" och utnyttjar ekonomiska skalfördelar.

Det är svårt att veta om den billigare elbilen faktiskt kommer eller om det var något Teslachefen kastade ur sig i farten i filmen. Vi lär märka vilket av alternativen som stämmer om några år.

De Model 3-versioner som säljs idag är inte i närheten av att kosta ens 35.000 dollar, men den versionen ska alltså lanseras senare. Model 3 är visserligen billigare än Model S, men en prislapp på 25.000 dollar skulle onekligen öppna upp en ännu större del av bilmarknaden.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tror det är fullt rimligt att Tesla kan lansera en billigare elbil inom tre år.
Ja
53
20
Nej