Teslas nya idé: Snart omöjligt att svänga utan att blinka?

Tesla vill använda sensorer, kameror och mjukvara för att försöka avgöra när du ska svänga och sätta på blinkers automatiskt.

Teslas nya idé: Snart omöjligt att svänga utan att blinka?

Tesla har många järn i elden, inte minst utrullningen av folkelbilen Model 3 som nu äntligen börjar gå enligt plan. Vid sidan av den har Elon Musk planer på en ännu billigare elbil – förutom lanseringen av bland annat en lastbil, en pickup och nya supersnabba Roadster.

Dessutom har Tesla stora planer för Autopilotfunktionen som ska kunna köra från kust till kust i USA utan mänsklig hjälp – en körning som var utlovad till förra året, men som blev skjuten på framtiden.

Som om inte det här vore nog har Tesla nu sökt patent på en finess som lär dela läsarna i två läger: automatiska blinkers för mänskliga förare.

Tanken är att bilen själv, med hjälp av kameror, sensorer och mjukvara, ska kunna förutse när föraren vill byta fil eller svänga i en korsning. Då ska bilen själv kunna blinka åt det hållet.

Som vanligt när det gäller patent är det inte säkert att finessen någonsin blir verklighet, men det kan ändå tyda på att Tesla faktiskt har detta under utveckling.

Så här ska systemet fungera:

• Kamerorna kollar om bilen är på väg att köra över en filmarkering.
• Styrsensorn avgör om föraren styr åt det hållet.
• Kameran, radarsensorn och ultraljudssensorer avgör om det finns andra bilar i närheten som kan dra nytta av att föraren blinkar.
• I så fall börjar bilen blinka.

Källa: Electrek

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker det är helt okej att skippa blinkers i vissa situationer, trots att det är lagkrav.
Ja
7
45
Nej