Tesla gör tvärt emot alla andra – Model 3 ställs ut på bilsalong

Trenden i bilvärlden är annars att biltillverkarna struntar i de stora mässorna.

Tesla gör tvärt emot alla andra – Model 3 ställs ut på bilsalong

Volvo har hoppat av, och Volkswagen likaså. Antalet biltillverkare som ställer ut på bilsalongen i Paris har aldrig varit så här litet. Inte ens numera franskägda Opel är med.

Faktum är att en väldigt stor del av biltillverkarna på den europeiska bilmarknaden struntar i att dyka upp på Parissalongen.

Men samtidigt kommer beskedet att Tesla, som aldrig lagt stor vikt vid att lansera eller visa upp bilar på konventionella bilmässor utan istället valt att premiärvisa nya modeller vid särskilda lanseringsevent, faktiskt ska ha en monter på Parissalongen för att visa upp Model 3.

Tesla har verkligen inte varit ensamma om att hellre anordna egna event än att ta den höga kostnaden som en mässmonter innebär. På ett eget event kan biltillverkarna själva kontrollera omgivningen – på en mässa är konkurrensen enorm.

Men nu står det alltså klart att Tesla Model 3 kommer till Parissalongen. Europeiska köpare som förhandsbokat ett exemplar kan se bilen live på plats när mässan öppnar i oktober. Även Model S, Model X och hembatteriet Powerwall ska visas upp.

Den franska elbilsförsäljningen går bra – under årets första halvår ökade försäljningen av elbilar och laddhybrider med 13 procent jämfört med samma period förra året. Renault Zoe säljer bäst och Tesla Model S kommer på 13:e plats.

Bilmärkena som skippar Parissalongen

Bentley
Fiat
Ford
Jeep
Mazda
McLaren
Mitsubishi
Nissan
Opel
Rolls-Royce
Volkswagen
Volvo

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag är övertygad om att de stora bilmässorna har en ljus framtid. Biltillverkarna kommer tillbaka!
Ja
11
24
Nej