Nu ska Nissan Leaf rulla som taxi i Stockholm

Kompletterar Renault Zoe i bilflottan.

Nu ska Nissan Leaf rulla som taxi i Stockholm

Det är inte så vanligt med helt eldrivna taxibilar. En del bolag kör Tesla Model S, som har lång räckvidd och egna snabbladdare vilket underlättar för förarna. Men annars har taxibolagen till stor del förlitat sig på biogas- och dieselbilar.

När biogasmodellerna nu prioriteras ned av både Mercedes och Volvo, och dieselbilarna knappast har något bra miljörykte, gäller det för taxibolagen att hitta nya lösningar.

Taxi Stockholm kör sedan tidigare Renault Zoe på korta turer i stadstrafik. Nu utökar Taxi Stockholm med 20 nya Nissan Leaf. Målet är att företaget ska vara fossilfritt till 2025 och idag finns 64 helt eldrivna bilar i fordonsflottan.

"Sedan vi lanserade möjligheten att boka en ren elbil i appen förra hösten har också efterfrågan på dessa bilar varit konstant långt högre än tillgången. Därför är det väldigt tillfredsställande att vi nu tar ytterligare ett steg mot målet, i och med inköpet av 20 Nissan Leaf", säger Gökay Akyüz, vd på Taxi Stockholm.

Eldrivna taxibilar brukar uppskattas av förarna för den tysta ljudmiljön och den sömlösa körkänslan utan "växlingsryck". I våra tester har det dock visat sig att Nissan Leaf har problem vid upprepad snabbladdning och testlaget har klagat på körställningen eftersom ratten inte går att ställa in på lika många sätt som hos konkurrenterna.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag skulle absolut kunna tänka mig att åka Leaf som taxi.
Ja
8
0
Nej