Retroelbilen Microlino har fått 8.000 förhandsbokningar

Här är elbilen som får en Smart Fortwo att framstå som massiv.

Retroelbilen Microlino har fått 8.000 förhandsbokningar

Det är inte bara de stora biljättarna som utvecklar elbilar. Det finns också gott om små uppstickare som slåss om köparna – bland annat den minimalistiska retroelbilen Microlino.

Den schweiziska mikroelbilen är en modern version av de små mikrobilarna som byggdes på 1950-talet, som BMW:s Isetta och Messerschmitt.

I augusti blev Microlino godkänd för att köras i trafik i EU i hastigheter på upp till 90 km/h. Bilen är bara 2,4 meter lång – 30 centimeter (!) kortare än en Smart Fortwo Electric Drive.

Elmotorn är på 15 kW (20 hästkrafter) och vridmomentet är 110 Nm. 0–50 km/h ska gå på fem sekunder. Det finns två batteripaket, på 8 eller 14 kWh, som ger mellan 12 och 21 mils räckvidd (oklart i vilken körcykel).

Tyvärr har Microlino blivit försenad flera gånger under utvecklingen, men det har ändå inte hindrat den schweiziska uppstickaren från att ha fått in över 8.000 förhandsbokningar (på 1.000 euro vardera). De flesta kommer från Tyskland och Schweiz, men faktum är att även amerikanska köpare bokat en Microlino.

Priset ligger på 12.000 euro och de första exemplaren ska byggas i början av oktober.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Den här ger mig habegär!
Ja
42
22
Nej