Audi e-tron premiärvisas i natt – här är senaste teaserfilmen

Nya elsuven utmanar Mercedes EQC och ska premiärvisas i produktionsfärdigt utförande.

Annons
Annons

Tidigt på tisdagmorgonen svensk tid rycker Audi av skynket och visar upp den nya elsuven e-tron. Det här blir en direkt konkurrent till Mercedes EQC som nyss visades upp på ett event i Stockholm. Det är inte otroligt att det slinker ut fler detaljer om bilen i natt, före den officiella visningen.

Premiären sker i San Francisco – Audi gjorde om premiärschemat tidigare i år eftersom företagets vd sitter i fängelse för att inte undanhålla bevis om dieselskandalen.

De viktigaste detaljerna om elsuven är redan kända men eventuellt kan vissa siffror komma att ändras till produktionsversionen.

• Audi e-tron får ett batteripaket på 95 kWh vilket borde innebära en räckvidd på strax över 40 mil i verklig trafik.
• En elmotor baktill och en framtill, som tillsammans gör bilen fyrhjulsdriven.
• Totaleffekten är 320 kW (435 hästkrafter) och vridmomentet är 800 Nm. Accelerationen till 100 km/h ska gå på ”under sex sekunder”.
• Den första prisindikationen från Tyskland avslöjar att Audi e-tron kommer kosta ungefär 80.000 euro. Exakt vad det innebär omvandlat till svenska kronor får vi återkomma till.
• Audi lanserar också en prenumeration för laddstolpar, där olika laddföretag samlas ihop under ett och samma abonnemang. 

Audi har släppt en ny teaserfilm om e-tron som visar fler designdetaljer.

Annons
Annons
Rulla till toppen