Volvos viktiga nyhet: V60 Cross Country kommer som laddhybrid

Till skillnad från i V90 Cross Country kommer du kunna köra på el.

Volvos viktiga nyhet: V60 Cross Country kommer som laddhybrid

Volvo har precis visat upp en ny generation av storsäljaren V60 Cross Country. Och samtidigt passar Volvo på att täppa igen en lucka i modellprogrammet som många läsare reagerat på.

Förra generationen Volvo V60 var tidigt ute med laddhybridteknik, i form av Twin Engine-modellerna, där dieselmotorn kompletterades av eldrift. Men när det gällde den populära, upphöjda terrängversionen V60 Cross Country blev köparna snuvade på laddhybridversionen. Då fanns det bara förbränningsmotorer att välja på.

Samma sak blev det med Volvo V90. Den finns som laddhybrid, men inte i Cross Country-utförande.

Men nu täpper Volvo igen luckan. Volvo V60 kommer som laddhybrid i två versioner och nu står det klart att även V60 Cross Country kommer som både laddhybrid och mildhybrid.

Skillnaden blir att laddhybriden får flera mils räckvidd på eldrift och kan laddas i uttag, medan mildhybriden får ett betydligt mindre batteri som inte kan laddas i uttag och kortare räckvidd på el.

Än så länge är det oklart när laddhybridversionerna av Volvo V60 Cross Country ska börja säljas och vad de ska kosta. Det är heller inte klart om Volvo ska lansera en eller flera laddhybridversioner av V60 Cross Country.

Under Volvos premiärvisning idag av V60 Cross Country ville man inte ge några exakta datum för när de elektrifierade versionerna kommer. "Knappast innan andra halvåret 2019" var det enda man dristade sig till att säga. Volvos representanter ville heller inte peka ut någon enskild orsak till att laddhybriden dröjer. "Vi håller full fart, det är allt vi kan säga" var det besked som journalisterna fick.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag kör hellre laddhybrid än dieselbil!
Ja
402
88
Nej