BMW 330e: Laddhybriden i ny upplaga med längre räckvidd

Eldrivlinan får ett särskilt "boostläge" med mer effekt.

BMW 330e: Laddhybriden i ny upplaga med längre räckvidd

På tisdagen släppte BMW alla fakta om nya generationen 3-serie. Det här är BMW:s viktigaste modell och en stor prestigesatsning som inte får gå fel – men samtidigt har 3-serien aldrig haft det så tufft som nu.

I USA har till exempel Tesla Model 3 snott många köpare och konkurrensen i lilla premiumklassen har inte varit så här tuff tidigare.

BMW 3-serie kommer som helt eldriven modell, men den dröjer. Innan dess kommer nya 3-serien som laddhybrid, men tyvärr inte vid lanseringen – den ska börja säljas först sommaren 2019.

Det innebär att BMW har en lucka i modellprogrammet just nu. Den utgående generationen 3-serie fanns som laddhybrid men har tagits bort från BMW:s hemsida, och det dröjer alltså till nästa sommar innan BMW har en ersättare på plats.

Det är oklart om nya 3-serien kommer som laddhybridkombi. I första skedet är det i alla fall sedankaross som gäller. Förra generationen BMW 3-serie fanns inte som kombi i laddhybridutförande. 

Nya BMW 330e får en räckvidd på sex mil på eldrift. Det är längre än gamla 330e, men inte lika långt som nya X5. Förbrukningen ska ligga på 1,7 l/100 km och koldioxidutsläppet på 39 gram per kilometer. Åttastegad automatlåda blir standard, men bilen blir inte fyrhjulsdriven.

Systemeffekten när både elmotorn och bensinmotorn ger fullt är 185 kW (252 hästkrafter) men den kan tillfälligt "boostas" till 215 kW (292 hästkrafter) med ett särskilt läge. Som bäst gör bilen 0–100 km/h på sex sekunder.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag kan absolut tänka mig en 3-serie som laddhybrid.
Ja
431
76
Nej