BMW erkänner: Tesla gör oss nervösa

Teslas framfart höjer pulsen på BMW. Vilket man nu erkänner helt öppet.

BMW erkänner: Tesla gör oss nervösa
VDn för BMW Nordamerika Bernhard Kuhnt

I åratal har de stora biljättarna bestämt hävdat att Teslas framfart inte stör. Bland annat har Volkswagens VD Herbert Diess konstaterat att Volkswagen minsann har "förmågor som Tesla inte har".

Men nu har VD:n för BMW Nordamerika, Bernhard Kuhnt, erkänt att Teslas ökade produktion oroar. Bernhard Kuhnt säger i en intervju att Teslas ökade volymer av Model 3 faktiskt sätter stor press på det marknadsegmentet.

Det dröjer drygt ett år innan BMW presenterar nästa elbil och är fram till dess maktlösa mot att Tesla fått upp leveranstakten på deras "folkliga" Model 3. Audi, Volkswagen och Porsche kommer att hinna leverera Tesla-rivaler i form av Audi e-tron, Volkswagen Neo och Porsche Taycan innan dess.

Porschen och Audin är såklart i ett annat prissegment än Model 3, men framförallt blir Volkswagen Neo med sitt lite mer Model 3-aktiga pris en intressant fingervisning om hur bra de stora aktörerna är på att sälja elbilar.

Vi har tidigare rapporterat om att Tesla Model 3 försäljningsmässigt utklassar premiummärkena på den amerikanska marknaden. Under juli månad i år såldes det lika många Tesla Model 3 som Mercedes C-klass och Lexus IS tillsammans.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Tesla kommer bli omkört av de stora.
Ja
242
168
Nej