Skoda Vision RS – miljösmart prestandanyhet

Skoda var på plats på Parissalongen och presenterade konceptet Vision RS. Konceptet är en laddhybrid som gör noll till hundra på 7,1 sekunder.

Skoda Vision RS – miljösmart prestandanyhet

Skoda Vision RS presenterades på Parissalongen och pekar ut riktningen Skoda tar med sin RS-linje. Den tjeckiska biltillverkaren visar upp en laddhybridsatsning på deras prestandamodeller med konceptbilen Vision RS. Av storleken att döma kan vi nog vänta oss att denna modell utkristalliserar sig till en kommande Rapid RS, när den går i produktion.

Vision RS producerar 245 hästar från sin hybriddrivlina som består av en 1,5 liters turbofyra som samarbetar med en elmotor. Prestandasiffrorna som presenteras för Vision RS är en noll till hundra-tid på 7,1 sekunder och sprinten mellan 80 och 120 på 8,9 sekunder.

Sätts bilen i EV-körläge blir den helt eldriven och ska enligt Skoda kunna köras i upp till sju mil. När motorerna samarbetar blir CO2-utsläppet 33 g/km.

Skoda har med detta koncept en tydligt miljömässig framtoning. Fokus har lagts på hållbarhet och bland annat märks det i golvmattorna som är tillverkade av ett material som Skoda kallar för Piñatex som består av fibrer från ananas-löv.

Från Parissalongen kommer uppgifter om att vi ska få se serieversionen av Vision RS redan i slutet på det här året. Den nya modellen (Rapid?) ska baseras på VW:s flexibla A0 MQB plattformen, vilket ger tillgång till många olika motoralternativ.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Skoda borde bygga Vision RS.
Ja
321
10
Nej