Volvo installerar 15.000 solpaneler i Gent – ska uppnå klimatneutral produktion 2025

Med 15.000 installerade solpaneler på fabrikstaket i Gent ska klimatpåverkan minskas. CO2-utsläppen ska reduceras med förnybar el och smarta besparingar.

Volvo Cars motorfabrik i Skövde blev företagets första klimatneutrala anläggning 1 januari 2018. Då bytte man till förnybar värme och fabriken blev en av de få i Europa med klimatneutral produktion.

Nu fortsätter Volvo Cars satsningen genom att installera 15.000 solpaneler på fabrikstaket i Gent, Belgien.

"Installationen av solpaneler i Gent bidrar till våra globala ansträngningar för att minimera vår miljöpåverkan," säger Javier Varela, produktionschef och logistikchef hos Volvo Cars. "Vi har ett ständigt fokus över hela vår försörjningskedja för att förbättra energieffektiviteten, med sikte på det lägsta möjliga koldioxidavtrycket i vår verksamhet, med högsta möjliga användning av förnybara resurser."

Under 2016 byggdes en ny anläggning för uppvärmningen av fabriken i Gent, vilket reducerade koldioxidutsläppen med 40 procent, en besparing på 15.000 ton CO2 per år. Elva procent av elen som förbrukas i fabriken kommer från vindkraftverk.

Det globala målet för Volvo Cars är att ha en helt klimatneutral produktion till 2025. Ett annat mål till samma årtal är att 25 procent av alla plastdetaljer som används i bilarna ska komma från återvunnen plast. Ett steg i liknande riktning är att ta bort alla engångsdetaljer i plast i fabrikerna, på kontoren och vid olika event.

 

Snart ska fabrikstaken i Gent blänka av solcellspaneler. Som synes bidrar redan vindkraftverk till elkonsumtionen.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Bra målsättning av Volvo!
Ja
217
38
Nej