Hyundai Kona Electric med imponerande räckvidd – bättre än WLTP

Hyundai Kona Electrics officiella räckvidd är på 48,2 mil och uppmätt genom WLTP-körcykeln. Journalister har dock tagit sig längre än så.

Hyundai Kona Electric med imponerande räckvidd – bättre än WLTP

I samband med senaste Parissalongen genomförde Hyundai ett dagligt räckviddstest på sin nya Hyundai Kona Electric. Varje dag som mässan pågick körde ett lag om två journalister från Paris till Frankfurts flygplats och tillbaka.

Journalisterna fick sedan rapportera in sina förbrukningssiffror. I ett fall lyckades ett journalistlag nå en räckvidd på 50,6 mil och en genomsnittsförbrukning på 12,6 kWh/100 km. Extra imponerande blir de siffrorna om man betänker att de uppnåddes på allmänna vägar, med två personer i bilen och bagage för två personer.

50,6 mil är en ökning med 5 procent jämfört med vad Hyundai själva uppger efter att ha testat Kona Electric i WLTP-körcykeln. I det testet uppmättes en räckvidd på 48,2 mil.

Hyundai Kona Electric erbjuds med två batteristorlekar, 39 kWh och 64 kWh. Det mindre batteriet ger ström till en elmotor på 136 hästkrafter, medan det större batterier kommer med en elmotor på 204 hästkrafter.

Något svenskt pris på Kona Electric finns ännu inte men i Norge kostar bilen i grundutförande 326.000 norska kronor. Samtidigt är det värt att notera att i Norge inte har någon moms på elbilar, vilket vi har i Sverige. Med detta i beaktande kan vi nog kanske vänta oss ett svenskt pris på över 400.000 svenska kronor, exklusive miljöbilsbonusen på 60.000 kronor. Men det är inte bekräftat av Hyundai.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Hyundai Kona Electric imponerar på mig.
Ja
237
8
Nej