Tesla lanserar ny version av Model 3 med lägre pris

Tesla lanserar ny version av Model 3 med lägre pris

Tesla har hamnat i ett knepigt läge: den amerikanska rabatten för att köpa en elbil kommer halveras vid nyår. Det beror på att Tesla kommit upp i en viss nivå av tillverkade bilar – då minskas rabatten stegvis.

Därför lanseras nu en ny version av Tesla Model 3 med kort leveranstid (mellan sex och tio veckor), för att den ska kunna levereras i tid innan rabatten sänks.

Den nya versionen har bakhjulsdrift och ett "mellanstort" batteri, enligt Tesla, som ska ge knappt 42 mils räckvidd enligt den amerikanska körcykeln EPA. Det är ungefär åtta mil mindre än modellen med stora batteripaketet.

En annan skillnad är att den nya versionen alltså bara finns med bakhjulsdrift, medan Model 3 med större batteri bara kommer finnas med fyrhjulsdrift. Den kommer dock kunna beställas med bakhjulsdrift under ytterligare någon vecka, enligt Elon Musk, innan den kombinationen tas bort från "menyn".

Priset ska ligga på 45.000 dollar, 4.000 dollar mindre än modellen med stora batteripaketet.

Tesla har lovat att Model 3 ska kosta från 35.000 dollar. Den versionen får ännu kortare räckvidd och ska börja byggas senare.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag står i kö för att köpa en Tesla Model 3.
Ja
113
142
Nej