Tesla backar: Nu försvinner "total självkörningsförmåga"

Tesla backar: Nu försvinner "total självkörningsförmåga"

Tesla har fått mycket kritik för sin Autopilot det senaste året. Med tanke på systemets namn och hur det marknadsförts är det inte så konstigt att många tror bilen blir helt självkörande.

Men så är det inte. Tesla är noga att poängtera att föraren måste vara vaksam, och det finns ett system som varnar när föraren tagit händerna från ratten för länge.

Vid sidan av själva Autopilotsystemet har det funnits ett extra tillval som många kryssar i vid Teslaköpet, "Total självkörningsförmåga". Tanken med det tillvalet var att förbereda bilarna hårdvarumässigt för att kunna bli självkörande längre fram.

Men lanseringen av det systemet har blivit försenat flera gånger och ingen verkar riktigt veta när det ska lanseras. Det beror både på Tesla och när myndigheterna i olika länder tillåter den typen av system.

Nu väljer Tesla att ta bort tillvalet, som heter "Full Self-Driving Capability" på den amerikanska sajten. Anledningen är enligt Elon Musk att tillvalet varit förvirrande för många.

Tillvalet finns kvar i ytterligare någon vecka "vid sidan av menyn" men efter det försvinner den "totala självkörningsförmågan", för att förmodligen inte återkomma förrän systemet är färdigutvecklat och godkänt.

Tillvalet "Uppgraderad Autopilot" för 55.000 kronor, som bland annat gör att bilen kan byta fil automatiskt och köra av motorvägen, finns dock kvar.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Helt rätt beslut av Tesla!
Ja
121
19
Nej