Svenska Northvolt inleder samarbete med South Bay Solutions – öppnar fabrik i Polen

Svenska Northvolt inleder samarbete med South Bay Solutions – öppnar fabrik i Polen
Svenska Northvolt öppnar fabrik i Gdansk, Polen.

Den svenska batteritillverkaren Northvolt fortsätter att investera. Denna gång gör man det i en anläggning i Gdansk, Polen. Med i investeringen finns också amerikanska South Bay Solutions, ett företag som är specialiserat på att bygga batterimoduler – vilket är precis vad den polska fabriken ska göra.

"De battericeller som vi ska producera i vår stora anläggning i Skellefteå ska sättas ihop till en färdig lösning i Polen, säger Nothvolts pressansvarige Jesper Wigardt i ett pressmeddelande.

Den polska fabriken ska vara i produktion under andra halvan av 2019 och produktionslinjen kommer se ut så att battericellerna tillverkas i Sverige och sedan monteras i färdiga moduler i Polen. Eftersom färdiga battericeller tidigast kan rulla ut ur fabriken i Skellefteå under 2020, kommer den initiala produktionen av batterimoduler bestå av battericeller från externa producenter.

Sedan tidigare är det klart att Northvolt inleder ett samarbete med BMW och Umicore som ska resultera i en naturlig kedja av forskning, produktion och återvinning av batterier. Då meddelades det att BMW gjort en "första investering" i Northvolt, men någon summa har inte tillkännagivits.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag gillar Northvolts satsningar!
Ja
82
13
Nej