Volvos storsatsning ska göra elbilsladdningen enklare

Volvos storsatsning ska göra elbilsladdningen enklare

Volvo har gått från att vara lite avigt inställda till elbilar – precis som många andra stora biljättar länge var – till att nu storsatsa på både laddhybrider och elbilar.

Men att utveckla elbilar är en sak – de ska kunna laddas också. Här har Tesla ett stort försprång med sitt nätverk av Superchargers, något som flera andra stora biltillverkare nu försöker komma ikapp med laddnätverket Ionity.

Nu meddelar Volvo att Silicon Valley-baserade Volvo Cars Tech Fund köper en del i laddföretaget Freewire som utvecklar olika laddtekniker för elbilar.

Inget eget laddnätverk

Tvärt emot flera konkurrenter handlar det dock inte om att Volvo själva ska äga något eget nätverk med snabbladdare. Den här investeringen handlar istället om att Volvo ska få en partner att utveckla laddteknik tillsammans med, och målet är att det ska bli lika enkelt att ladda en elbil som att tanka en bensinbil.

Freewire siktar på att utveckla teknik som gör det enklare och billigare att bygga snabbladdningsstationer med hjälp av lågspänningsteknik. På så sätt kan laddstationen i princip kopplas in i ett vanligt vägguttag.

"Freewires snabbladdningsteknik innehåller ett fantastiskt löfte om att förenkla för de kunder som har elektrifierade Volvobilar. Med det här steget gör vi framtiden med hållbara, elektrifierade bilar mer praktisk och bekväm", säger Atif Rafiq, digital chef på Volvo Cars.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Investeringar i laddföretag är säkert bra. Men nu vill vi se en riktig elbil, Volvo!
Ja
152
12
Nej