Elon Musk hintar: Då kommer Model 3 till Europa

Även om leveranserna av Tesla Model 3 kommit igång i USA lyser bilen forfarande med sin frånvaro på europeiska vägar. Men snart kan det vara ändring på det.

Elon Musk hintar: Då kommer Model 3 till Europa

Tesla har börjat få upp produktionstakten på Model 3 och snart kan vi vänta oss leveranser till Europa. Teslas VD Elon Musk säger i ett uttalande att Tesla ska börja tillverka en laddning Model 3 öronmärkta för den europeiska marknaden i januari nästa år.

Dessa bilar ska sedan fraktas över Atlanten och Elon Musk säger att de når europeisk mark någon gång i slutet på februari eller början på mars 2019. Någon information om var de första bilarna kommer hamna ger Musk inte. Men att Norge, som har en väldigt stor marknad för elbilar, ligger högt upp på listan för tidiga leveranser är nog ingen jätteavancerad gissning.

Trots att Tesla Model 3 har marknadsförts som "fokelbil" har ännu inte den billigaste basmodellen av Model 3 ens börjat byggas. Någon jättetydlig plan för när den ska börja tillverkas finns inte heller. Enligt Elon Musk finns i nuläget ingen effektiv produktionslinje för att kunna bygga basmodellen tillräckligt kostnadseffektivt. 

En uppgift som nämns är att produktion för basmodellen ska vara igång inom sex månader. Vilket innebär att den i så fall börjar byggas i månadsskiftet mars/april nästa år.

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag längtar efter Tesla Model 3!
Ja
179
24
Nej