Volvos säljare uppger: XC40 som laddhybrid försenas till nästa år

Men Volvos pressavdelning tillbakavisar uppgifterna.

Volvos säljare uppger: XC40 som laddhybrid försenas till nästa år

Volvo är i desperat behov av fler hybridmodeller. Den stora satsningen på elektrifierade bilar är beroende av att Volvo faktiskt kan leverera hybridmodeller – och hittills finns bara dyra toppmodeller att välja på.

Tanken var att det som kan bli Volvos första "folkliga" laddhybrid, XC40 T5 Twin Engine, skulle börja byggas nu i november. Men flera Volvoåterförsäljare uppger nu för sina kunder att modellen dröjer till nästa år.

Den här uppgiften dök upp i en el- och hybridbilsgrupp på Facebook, där flera användare skriver att Volvos säljare ger samma besked.

När Svenska Dagbladet började gräva i frågan och ringa runt till Volvosäljare kommer flera av dem med beskedet att XC40 T5 Twin Engine dröjer till maj 2019 på grund av brist på batterier.

Volvos pressavdelning uppger att de inte känner igen uppgifterna som säljarna kommer med. Däremot ska Volvo "inom kort" gå ut med ny information om när modellen ska lanseras. Exakt när uppgifterna ska presenteras är inte klart, men enligt Volvo blir det "inom en snar framtid". 

Annika Bjerstaf, presschef på Volvo Cars, uppger för auto motor & sport att hon inte känner igen uppgifterna i Facebookgruppen och att de inte överensstämmer med de fakta Volvo har.

Volvo XC40 T5 Twin Engine får en trecylindrig bensinmotor plus en elmotor, och till skillnad från de dyrare modellerna blir den framhjulsdriven.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag väljer absolut en elektrifierad nästa gång jag köper bil.
Ja
200
53
Nej