Film: Teslas nya assistanssystem Navigate on Autopilot – så här funkar filbytena

Teslas nya assistanssystem klarar påfart och avfart samt även filbyten. Men det är fortfarande föraren som bestämmer och övervakar, systemet är inte helt autonomt.

Film: Teslas nya assistanssystem Navigate on Autopilot – så här funkar filbytena
Föraren måste aktivt klicka i Navigate on Autopilot för att funktionen ska användas.

I den senaste uppgraderingen av Teslas programvara finns assistanssystemet "Navigate on Autopilot". Det ger nya funktioner för de som har utrustat sin Tesla med tillvalet "Enhanced Autopilot package".

I Teslas informationsvideo nedan kan vi se hur systemet möjliggör påfart på huvudled samt även kan köra av på avfart. Navigate on Autopilot måste dock aktivt väljas av föraren, systemet går inte på av sig själv.

Det nya assistanssystemet kan också byta fil om bilen närmar sig ett fordon som kör långsammare. Men även här krävs det ett aktivt val av föraren genom att slå på blinkers. Filbyten kan ställas i fyra lägen: Disabled, Mild, Average och Mad Max. Det sistnämna läget för ju tankarna mot vilda jakter i öknen, men riktigt så häftigt är det förstås inte (även en liten hastighetsskillnad leder till filbyte).

Navigate on Autopilot gör Teslas modeller ännu mera självkörande men man är noga med att understryka att systemet erbjuder extra säkerhet men det är fortfarande föraren som har ansvaret och måste ha full kontroll över sin bil i alla lägen.

Navigate on Autopilot ingår i uppgraderingen 2018.42, som började överföras trådlöst till amerikanska bilägare förra veckan. Assistanssystemet införs på andra marknader "i framtiden", beroende på lokala lagar.

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Navigate on Autopilot är verkligen imponerande!
Ja
52
14
Nej