Första indikationen: Så mycket kostar Kia e-Niro

Hajpade elsuven har fått en prislapp i elbilslandet Norge. Men som det ser ut nu får köparna vara utan dragkrok och mobilapp.

Första indikationen: Så mycket kostar Kia e-Niro

Många är nyfikna på de nya elsuvarna från koncernsyskonen Hyundai och Kia. De båda modellerna lockar med räckviddssiffror på över 45 mil enligt den nya och hårdare WLTP-körcykeln.

Nu har Kia fått en officiell prislapp i det viktiga elbilslandet Norge. Där kostar den 377.400 norska kronor, skriver Tek.no. Vi har tidigare skrivit att Kia e-Niro med stora batteripaketet på 64 kWh kostar från motsvarande 375.000 svenska kronor i Sydkorea.

Exakt vad det innebär för svenska köpare är svårt att säga. Priset går inte att översätta rakt av på grund av skatter och subventioner, men det kan ändå ge en fingervisning om ungefär var Kia e-Niro hamnar prismässigt.

Det är specialversionen Kia e-Niro First Edition som fått en norsk prislapp. I Norge ska bara fullutrustade modeller med 64 kWh-batteri säljas och det verkar bara vara soltak som finns på tillvalslistan, för 5.900 norska kronor.

Dyrare än Hyundai Kona Electric

Kia e-Niro får ett batteri på 64 kWh och en WLTP-räckvidd på 48,5 mil. Elmotorn är på 204 hästkrafter och 395 Nm. 0–100 km/h går på 7,8 sekunder. Bilen kan snabbladdas med 100 kW.

Den eldrivna versionen av Hyundai Kona blir lite billigare i Norge med en prislapp på 325.900 norska kronor. Även Volkswagen e-Golf ligger ungefär i det här området men den har betydligt mindre batteri och kortare räckvidd.

Norge har väldigt hög prioritet för Kia eftersom trycket på nya elbilar är så högt. De första bilarna börjar levereras i januari 2019, men då kommer bara 2.000 bilar. Det kan dröja till 2020 eller till och med 2021 innan alla som förhandsbokat får sin bil, skriver Tek.no.

Som det ser ut nu finns Kia e-Niro inte med dragkrok, ett tillval som efterfrågas av många. Köparna får också tills vidare vara utan mobilapp för att styra bilens laddning och klimatanläggning på distans.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Det här kan bli min nästa bil.
Ja
170
53
Nej