Intresse för laddboxbidrag lågt – endast 12 procent utdelat

Den som installerar en laddbox har rätt till ett bidrag på upp till 10.000. Trots det har intresset för det bidraget varit svalt. Hittills i år har Naturvårdsverket bara betalat ut 10,6 av de 88,5 miljoner som är öronmärkta för laddboxbidrag.

Intresse för laddboxbidrag lågt – endast 12 procent utdelat

Sedan den första februari i år har den som installerat en laddbox för att på ett säkert sätt kunna ladda en elbil eller laddhybrid rätt att söka bidrag för den investeringen. En sådan installation kostar ca 20.000 kronor och den som söker bidrag kan få tillbaka upp till 50 procent av investeringen, dock max 10.000 kronor.

Detta är det dock få som nappat på. Thomas Hallqvist som är enhetschef för miljöbidrag på Naturvårdsverket, säger till P4 Jämtland att endast 12 procent av de 88,5 miljoner som är budgeterat för laddboxbidrag är utdelade.

Någon anledning till att så få sökt bidrag för installation av laddbox till hemmet känner Thomas Hallqvist inte till, men spekulerar i att det kan bero på en okunskap om riskerna med att ladda bilen i ett vanligt uttag, samt att det trots allt är en stor investering.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag har installerat en laddbox och sökt bidraget!
Ja
25
26
Nej