Drömmen för elbilsägare i stan: Ladda bilen i ett elskåp

Kan minska "laddångesten" för alla som bor i lägenhet och parkerar på gatan.

Drömmen för elbilsägare i stan: Ladda bilen i ett elskåp

Att ladda en elbil eller laddhybrid brukar inte vara några större problem för den som bor i villa, särskilt inte för den som har någon form av laddbox. Men för lägenhetsbor är läget annorlunda.

För alla bilägare som bor i städer utan egen tillgång till parkeringsplats är det svårt att lämna bensin- eller dieselbilen till förmån för en elbil. Utan garanterad laddplats är det få som kan tänka sig att investera så mycket pengar i en laddbil.

Men det är en del smarta lösningar på gång för att lösa det här problemet. Vi har tidigare skrivit om att lyktstolpar kan användas för elbilsladdning, och nu kör tyska Deutsche Telekom igång ett försök att ladda elbilar med hjälp av elskåp "på stan". Det kan vara ett smart sätt att utnyttja elinfrastruktur som redan finns i stadsmiljön.

Företaget kopplar in extra kablar till elskåpet som kan användas för att ladda en bil. Elskåpen kan ladda med upp till 11 kW vilket räcker bra för att till exempel ladda en bil under natten. Det räcker dock inte för att snabbladda bilen.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Smart!
Ja
53
3
Nej