Köpa ny elbil eller laddhybrid? Här är 10 matiga tester och tusentals ägarbetyg

Artiklarna och guiderna du behöver för att välja rätt.

Köpa ny elbil eller laddhybrid? Här är 10 matiga tester och tusentals ägarbetyg

Den vanligaste frågan som svenska bilköpare ställt sig de senaste åren har varit "bensin eller diesel?". Men nu är något på väg att hända.

Plötsligt har betydligt fler bilköpare insett att det går att kapa kostnaderna rejält genom att välja en elbil eller hybrid. De kan vara dyrare att köpa, men är oftast billigare att äga.

Utbudet av elektrifierade modeller har vuxit rejält de senaste åren. Men det är stor skillnad på vad du får för pengarna. Alla elbilar och laddhybrider är verkligen inte lika bra – det är stora skillnader och ibland märks det att biltillverkarna kapat kostnader på fel ställen.

I våra tester tittar vi inte bara på köregenskaper, komfort och utrymmen, utan också på räckvidd, laddning och körkänsla på el. Vi granskar dessutom ägandekostnaderna, det beräknade andrahandsvärdet och driftsäkerheten med hjälp av branschexperter och ägarna själva.

Apropå ägarna själva: i vår begagnatdatabas finns tusentals betyg där ägarna själva satt betyg på sina bilar. Gå in här och sök fram modellen du är intresserad av.

Här nedan tipsar vi om de mest lästa testerna av elbilar och laddhybrider.

TESTER

GRANSKNINGAR