Hon tar över som Teslas styrelseordförande efter Elon Musk

Teslas nya styrelseordförande heter Robyn Denholm. Hon kommer från ett uppdrag som finans- och strategichef på den australiska teleoperatören Telstra. ”Jag tror på det här...

Annons
Annons

Teslas nya styrelseordförande heter Robyn Denholm. Hon kommer från ett uppdrag som finans- och strategichef på den australiska teleoperatören Telstra.

”Jag tror på det här bolaget och dess mission och jag ser fram emot att hjälpa Elon och hela teamet bakom Tesla”, säger Robyn Denholm i ett pressmeddelande.

Robyn Denholm tar över den plats som sedan slutat av september varit vakant sedan företagets vd och grundare Elon Musk sagt ifrån sig uppdraget efter en uppgörelse med amerikanska finansinspektionen SEC. 

Bakgrunden till den uppgörelsen handlar om ett twitterinlägg som Elon Musk skrev i augusti. I det inlägget skrev Musk att han ville köpa ut Tesla från börsen och att finansieringen till det redan var säkrad. 

Detta var felaktigt och vilseledande menade SEC och efter en förlikning mellan SEC, Tesla och Musk kom parterna överens om att Tesla och Musk ska dela på 350 miljoner kronor i böter, samt att Musk måste avgå som ordförande och inte återvända till den posten på tre år. 

Och idag blev det alltså klart att Robyn Denholm blir ny styrelseordförande för Tesla.

Annons
Annons
Rulla till toppen