BMW:s viktiga Sverigesatsning: Ny laddhybrid på gång

Svenska köpare skriker efter laddhybrider – då planerar BMW en tuff konkurrent till Volvo och Mercedes.

Annons
Annons

De senaste åren har BMW lanserat laddhybridversioner av både 3-serien och 5-serien – men tyvärr bara med sedankaross. De svenska och kombigalna bilköparna har helt enkelt prioriterats ned, och hänvisas istället till suven X5.

Men den är för stor och dyr för många bilköpare och därför bekräftar nu BMW att även den mindre suven X3 kommer med laddhybriddrivlina 2019. Det här blir en enormt viktig modell på den svenska marknaden, där många köpare är intresserade av laddhybrider och suvar, särskilt som tjänstebil eftersom förmånsvärdet blir lägre om bilen har laddhybridteknik.

De tuffaste konkurrenterna blir helt klart laddhybridversionerna av Volvo XC60 och Mercedes GLC. Även Audi Q5 ryktas komma som laddhybrid med ganska lång räckvidd.

BMW X3 xDrive30e får förmodligen samma drivlina som i nya 330e, vilket innebär fyrcylindrig bensinmotor som tillsammans med elmotorn ger 185 kW (252 hästkrafter). Effekten kan tillfälligt ”boostas” till 215 kW (292 hästkrafter). Men de exakta siffrorna är inte bekräftade än.

3-serien får en räckvidd på eldrift på sex mil och hur lång räckvidden i X3 blir återstår att se.

Vid sidan om laddhybridversionen av BMW X3 kommer också en helt eldriven version, BMW iX3.

Annons
Annons
Rulla till toppen