Elon Musk avslöjar: Då kommer Teslas nya Superchargerladdare

Betydligt snabbare än idag – och klarar av en "zombieapokalyps".

Annons
Annons

Teslas nätverk med snabbladdare är en av märkets absolut största konkurrensfördelar. Hittills kan inget annat bilmärke utmana Superchargerladdarna även om flera stora biljättar nu går ihop med snabbladdningsnätverket Ionity.

Nu berättar Elon Musk om vilka nyheter som ska rullas ut när det gäller Superchargernätverket under de kommande åren.

• Till att börja med säger Elon Musk att nätverket med Teslas Superchargers ska täcka in mellan 95 och 100 procent av befolkningen i alla länder Tesla säljer bilar i. Det skulle i så fall kunna innebära att nätverket byggs ut även i Sverige.

• Tredje generationen av Teslas Superchargers ska släppas tidigt nästa år och blir därmed försenad. Tanken var tidigare att lansera mot slutet av 2018.

Den största nyheten med tredje generationen Supercharger är att den blir ännu snabbare. Tidigare kom rapporter om att Tesla experimenterade med laddhastigheter på upp till 350 kW, som de nya Ionityladdarna. Men det ställer väldigt stora krav på elbilsbatterierna som måste kunna ta emot den laddhastigheten.

Nu verkar Tesla istället ha landat på mellan 200 och 250 kW, vilket ändå är betydligt snabbare än idag.

Superchargerladdarna ska också klara av en ”zombieapokalyps”, enligt Elon Musk, och med det menar han att laddarna ska vara självförsörjande med Teslas energisystem.

Annons
Annons
Rulla till toppen