Klart: Då kommer Volvos nya laddhybrider

Klart: Då kommer Volvos nya laddhybrider
Volvos laddhybridprogram kompletteras snart av XC40 och V60.

Det är många som väntar på billigare laddhybridmodeller från Volvo. Hittills har bara de dyra T8-versionerna funnits i modellprogrammet med höga prislappar och imponerande prestanda. Billigare modeller som fler har råd med har lyst med sin frånvaro.

I oktober kom besked från flera Volvohandlare att den första nya billigare laddhybridmodellen, Volvo XC40 T5 Twin Engine, blir försenad. Nu kommer officiella uppgifter från Volvo, skriver Expressen.

Enligt de nya uppgifterna ska Volvo börja bygga XC40 T5 Twin Engine efter årsskiftet, först i en specialversion som köparna kan prenumerera på i form av Care by Volvo. Leveranserna körs igång senare under nästa år.

Modellen får framhjulsdrift och en trecylindrig bensinmotor, till skillnad från de dyrare laddhybriderna i modellprogrammet som får fyrhjulsdrift och fyrcylindrig bensinmotor.

Volvo berättar också att V60 T6 Twin Engine, med fyrhjulsdrift och 340 hästkrafter, ska börja säljas under första kvartalet 2019 och att leveranserna av den modellen körs igång till sommaren.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker Volvo ligger bra till jämfört med konkurrenterna när det gäller laddhybrider.
Ja
103
343
Nej