Efter chefskrisen: Nissan Leaf e-Plus med längre räckvidd blir försenad

Efter chefskrisen: Nissan Leaf e-Plus med längre räckvidd blir försenad

När Nissan lanserade andra generationen av elbilen Leaf fick den ett batteripaket på 40 kWh. I vårt stora räckviddstest kom den knappt 25 mil på en laddning.

Men många köpare vill ha längre räckvidd än så och väntar därför på en version med större batteripaket på 60 kWh, som Nissan bekräftat och utlovat. Den modellen ska heta Nissan Leaf e-Plus och får också bättre prestanda än standardmodellen.

Nu verkar det dock som att den modellen blir försenad. Anledningen är krisen som Renault/Nissan-koncernen hamnat i efter att biljättens styrelseordförande Carlos Ghosn misstänks för skattebrott. Han ska ha undanhållit en "betydande" del av sin ersättning för att undvika skatt och det kan handla om hundratals miljoner kronor.

Nissan har gjort klart att företaget ska fortsätta med den dagliga verksamheten precis som vanligt men ett "offer" verkar alltså vara den nya versionen av Leaf med större batteri. Den läggs inte ned men försenas på grund av skandalen, skriver Reuters.

"Det är för att säkerställa att den viktiga produktlanseringen får den mediebevakning den förtjänar", säger en talesperson på Nissan till nyhetsbyrån.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker 25 mil borde räcka bra för min bilkörning.
Ja
45
76
Nej