Tesla Model 3: Svenska priser officiella – första leveranserna i februari

Nu kan Tesla Model 3 beställas även i Sverige. Här är de svenska priserna och leveransdatumen – plus den officiella räckviddssiffran.

Tesla Model 3: Svenska priser officiella – första leveranserna i februari

Intresset för Teslas "folkelbil" Model 3 har varit enormt sedan premiäreventet. Elon Musk hade länge problem att få upp tillverkningsvolymerna, men nu snurrar fabriken enligt plan och det innebär att Tesla nu öppnar för beställningar i Europa.

Det innebär att de första som förhandsbokat en Tesla Model 3 i Sverige redan idag, onsdag, kommer kunna beställa sin bil med Teslas "bygg-din-bil-sida". Men konfiguratorn är inte öppen för köpare som inte förhandsbokat någon bil.

Dyrare modellerna först – leverans i februari

Vid lanseringen erbjuds bara Model 3 med det stora batteripaketet och fyrhjulsdrift samt prestandaversionen som kallas Performance. Det är samma tänk som i USA: de dyrare modellerna lanseras först och de billigare modellerna, med mindre batteripaket och pris på 35.000 dollar, lanseras senare.

De första leveranserna inleds redan i februari för köpare som beställer sin bil innan den 1 januari. Bilarna prioriteras utifrån reservationsdatum, leveransplats och tillval.

Räckvidd enligt WLTP

Tesla har också släppt en officiell räckviddssiffra för Model 3 enligt den nya WLTP-normen. Den ligger på 544 kilometer för Long Range Dual Motor All-Wheel Drive-modellen. Performance-versionen klarar 530 kilometer på en laddning.

Svenska priser

De svenska priserna börjar på 650.200 kronor för Tesla Model 3 Long Range Dual Motor All-Wheel Drive. När vi räknar bort den svenska elbilsbonusen hamnar priset på 590.200 kronor. Tesla Model 3 Performance kostar 767.200 kronor före elbilsbonusen och 707.200 kronor efter avräknad elbilsbonus.

Ett års uppkoppling med satellitkartor, Spotify och mjukvaruuppdateringar över nätet ingår.

Utrustning och tillval

18-tumsfälgar är standard medan 19- och 20-tumsfälgar blir tillval. Tesla Model 3 Performance får 20-tumsfälgar som standard.

Modellerna som är först ut i Sverige får svart eller vit så kallad "Premiuminteriör". I det paketet ingår stolsvärme, elstolar fram, förvaring i mittkonsolen, fyra USB-uttag, uppvärmda elbackspeglar, dockningsstation för två telefoner och surroundsystem med 14 högtalare.

Hårdvaran för Teslas Autopilot är standard och som tillval finns den "utökade Autopilot" för 55.000 kronor som innebär att bilen kan följa hastighetsgränsen, hålla sig i filen, parkera själv och "kallas fram" med Summon-funktionen.

Färgval

• Svart (ej metallic, standard)
• Midnight Silver (metallic, tillval)
• Deep Blue (metallic, tillval)
• Multi Coat Red (tillval)
• Pearl White (tillval)

Tesla Model 3 Performance

• 0–100 km/h på 3,7 sekunder
• Toppfart 250 km/h
• Kolfiberspoiler, 20-tumsfälgar, aluminiumpedaler, röda bromsok och Track Mode

Tesla Model 3: Räckvidd

Modell Räckvidd (WLTP)
Model 3 Long Range AWD 544 km
Model 3 Performance 530 km

Tesla Model 3: Pris

Modell Pris i Sverige före elbilsbonus
Model 3 Long Range AWD 650.200:–
Model 3 Performance 767.200:–

Uppdatering 13.55: Vi har förtydligat artikeln med information dels om att det bara är kunder som förhandsbokat en Model 3 om nu kommer kunna beställa en bil, och dels att det svenska priset för Model 3 Long Range Dual Motor är 650.200 kronor, inte 660.200 kronor.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker 660.000 kronor är ett bra pris för Long Range AWD-modellen.
Ja
183
760
Nej