Läsarna spekulerar: Så dyr blir "vanliga" Tesla Model 3

Läsarna spekulerar: Så dyr blir "vanliga" Tesla Model 3

Efter flera års spekulationer har Tesla äntligen släppt de första svenska priserna för Model 3. Den kallas ju "folkelbil", och ska lanseras i en billig instegsversion, men i nuläget är det de dyrare versionerna som säljs.

Där börjar priserna på 650.200 kronor för Tesla Model 3 Long Range Dual Motor (alltså versionen med stora batteripaketet och fyrhjulsdrift) före elbilsbonusen på 60.000 kronor. Den snabbare Performanceversionen kostar 767.200 kronor före elbilsbonusen.

Tesla har inte släppt några priser för de billigare Model 3-versionerna än, men det hindrade inte våra kunniga läsare från att spekulera fritt i kommentarsfältet.

Vi vill poängtera att priserna som anges i den här artikeln för de billigare Model 3-versionerna inte på något sätt är officiella. Det är rena spekulationer.

Med hjälp av priserna som är släppta för de dyrare Model 3-versionerna gav sig signaturen "Crion" på att gissa sig till vad "mellanversionen" av Model 3 med bakhjulsdrift skulle kosta.

1. De svenska Model 3-priserna innebär en omräkningskurs från dollar till svenska kronor på 12,30 kronor.

2. Eftersom "mellanmodellen" med mellanstort batteri och bakhjulsdrift kostar 46.000 dollar i USA borde det innebära en svensk prislapp på 565.800 kronor (505.800 efter elbilsbonusen). Den här modellen har en räckvidd på 42 mil i den amerikanska EPA-körcykeln.

3. Den framtida instegsmodellen med lilla batteriet och bakhjulsdrift, som ska kosta 35.000 dollar i USA, skulle därmed kunna kosta 430.500 kronor (370.500 efter elbilsbonusen). Den här modellen har en räckvidd på 35 mil enligt EPA-körcykeln.

Det finns dock ett litet problem med resonemanget, som signaturen "Pontus" påpekar. Vissa delar av priset, som transporten till Sverige, påverkas inte av bilens pris – de är fasta. Så helt enkelt är det inte att räkna ut Model 3-priserna...

Tesla har alltså inte släppt de officiella priserna för de billigare Model 3-versionerna än, så vi får helt enkelt vänta och se om läsarna får rätt.

En annan läsare, med signaturen "martinsj", påpekar att en begagnad Tesla Model S 85D börjar komma ned mot 550.000 kronor som begagnad utan att ha så många mil på mätaren. Det skulle kunna vara ett rimligt alternativ för den som inte vill vänta på en ny Model 3 – och då ingår ju också livstids gratis Superchargerladdning.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker det låter fullt rimligt med en prislapp på 370.000 kronor för instegsversionen av Model 3 efter elbilsbonusen.
Ja
208
63
Nej