Volkswagen utvecklar en elektrisk Beach Buggy – premiärvisas på Genevesalongen nästa år

Volkswagen tänker skaka liv i den gamla Beach Buggyn, men inte riktigt på det sättet man kanske tänkt sig – utan som elbil. Rykten säger att den visas upp på Genèvesalongen nästa år.

Volkswagen utvecklar en elektrisk Beach Buggy – premiärvisas på Genevesalongen nästa år
2011 gjorde VW detta Beach Buggy-koncept baserat på VW Up! Någon bild på det nya konceptet finns ännu inte, förstås.

En elektrisk Beach Buggy blir den tredje planerade elbilen med en retrodesign hämtad från de egna leden. Sedan tidigare finns I.D Buzz som är tydligt inspirerad av den gamla "folkabussen" och utöver den ryktas det om en elbil som ska påminna om den gamla "bubblan" snarare än den moderna Beetlen.

Än så länge är denna elektriska Beach Buggy också bara ett rykte, men personer med god insyn i Volkswagen säger till brittiska Autocar att den elektriska Beach Buggyn är under "aktivt övervägande".

Beach Buggy-orginalet var designat för ökenracing av amerikanen Bruce Mayers. Den producerades mellan 1964 och 1971 som en kitcar baserad på "bubblans" kortade bottenplatta med en öppen glasfiberkaross ovanpå. I många år byggdes liknande bilar och de blev populära i ett flertal länder, inte minst i Sverige där det gick att besiktiga en Beach Buggy som ombyggt fordon.

Volkswagen I.D. Buzz ska sättas i serieproduktion och sannolikt blir det fler retrodesignade elbilar från VW.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Det vore väldigt roligt med en elektrisk VW Beach Buggy!
Ja
133
13
Nej