Tesla Model S brann upp – Tesla skyller på pistolskott

Det är en en ganska märklig historia hämtad från Pennsylvania i USA som Electrek snappat upp. John Schneider heter ägaren till en Tesla Model S som började brinna när han var på väg hem efter att ha hämtat sin helt nya Model S hos Tesla. Detta skedde 2014.

I denna veva hade Tesla problem med sina batterier och det hade skett tidigare att ett antal batterier hade börjat brinna. Och samma dag som detta hände John Schneider, hörde Tesla av sig eftersom "det verkade vara något problem med batteriet".

Enligt John Schneider hämtade Tesla bilen samma dag som branden skedde och ska sedan inom fem dagar från branden ha återkommit till Schneider med ett erbjudande om att lösa hans billån och snabbt fixa en ny bil åt honom med en gratis utökad garanti – i utbyte mot att han höll tyst om att han hans Model S började brinna. 

Schneider fick en lånebil i väntan på sin nya Model S, men efter några veckor hörde Tesla av sig och säger att de drar tillbaka det tidigare erbjudandet eftersom deras utredning visar att bilen började brinna eftersom någon skjutit ett pistolskott i batteriet.

John Schneider väljer då att stämma Tesla eftersom han menar att de ljuger. Fallet nådde dock aldrig domstol utan parterna kom överens på egen hand. Hur den förlikningen såg ut i detalj är inte känt.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag är väldigt nyfiken på vad som stod i den överenskommelsen.
Ja
204
29
Nej