Volkswagen köper svenskt företag från Volvo

Igår kom nyheten om att Volkswagen köper 75,1 procent av andelarna i svenska WirelessCar, som tidigare varit helägt av Volvokoncernen. Affären väntas bli klar under första halvan av 2019 ska granskas av konkurrensmyndigheter innan den går helt i lås.

För Volkswagen är detta köp ett led i att driva utvecklingen för att driva deras molnbaserade tjänster framåt. I förlängningen ska det betyda att bilar ska kunna kommunicera med varandra och exempelvis varna för olyckor, trafikstockning andra saker som kan vara bra för förare att känna till.

I och med köpet av WirelessCar får man tillgång till 3,5 miljoner bilar som idag är uppkopplade mot WirelessCars plattformar. Sedan tidigare har Volkswagenkoncernen ett samarbete med Microsoft och tyska Diconium som ska mynna ut i en säker molnbaserad serviceplattform för bilens digitala tjänster.

"Mer specifikt kommer tekniken från WirelessCar att möjliggöra en säker och stabil dataöverföring mellan bilens operativsystem och den molnbaserade plattformen", skriver Volkswagengruppen i ett pressmeddelande.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

En bra investering av Volkswagengruppen!
Ja
31
11
Nej