"Nevs är ingen Tesla – alla ska ha råd att köra den"

"Nevs är ingen Tesla – alla ska ha råd att köra den"

Det har varit ganska tyst kring elbilstilverkaren Nevs som köpte upp Saabs konkursbo. Men nu uttalar sig företagets ägare Kai Johan Jiang i en intervju med Affärsvärlden.

Sex år efter att han köpte Saab ska den 20-åriga 9-3-modellen äntligen börja säljas i eldrivet utförande, och nu har företaget dessutom fått alla licenser som behövs för att få bygga och sälja elbilar i Kina.

Fokus nummer ett verkar vara att hålla ned prisnivån för Nevs 9-3 tack vare statliga subventioner. Priset verkar hamna på 220.000 kronor.

"Nevs är ingen Tesla. Alla ska ha råd att köra den", säger Kai Johan Jiang i intervjun. Senare tillägger han också:

"Tesla är bra bilar, men vi har våra fördelar. Sett till helheten är våra bilar bättre än andra elbilar."

Nevs verkar inte fokusera på att enstaka privatpersoner ska köpa bil som idag. Nevs vill istället sälja mängder av bilar till exempelvis bilpooler för att kunderna ska köpa en mobilitetstjänst och inte en egen bil. Kai Johan Jiang säger att läget för Nevs aldrig varit så bra som nu.

"Jag har ångrat mig många gånger under tiden. När jag köpte Saab var jag ung, nu har jag en massa gråa hår. Jag förstod inte vad det innebar. Och jag trodde det fanns mer teknologi i bolaget. Många gånger har jag tänkt att det här kommer inte att gå, men jag har kämpat och kämpat och nu är jag jätteglad."

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tror Nevs kommer lyckas med planerna!
Ja
505
101
Nej