Topplistan: De mest lästa artiklarna under 2018 på www.recharge.se

Hela bilindustrin svänger om till en elektrifierad framtid. Det avspeglades i våra mest lästa artiklar. Här är hela listan.

Topplistan: De mest lästa artiklarna under 2018 på www.recharge.se
Vi for iväg på långfärd med elbilarna och en del av testförarna kom hem väldigt sent den natten...

Allt pekar mot att 2019 blir det mest spännande året hittills när det gäller elektrifierade bilar. Många elbilsmodeller står på kö för att lanseras under året och äntligen kan vi få ett riktigt brett utbud.

Men nu vi tar vi tillfället att summera 2018. Det har varit ett år med högt tempo, många nya lanseringar, oväntade nyheter och även tragiska besked.

Söndagen 18 mars inträffade det första dödsfallet med en självkörande bil. En kvinna i Arizona, USA, blev påkörd av Ubers autonoma bil. En senare utredning visade att kvinnan sannolikt överlevt om inte skyddssystemen i Volvon varit avstängda under testarbetet.

Som ni nog alla minns fick vi i juli 2018 veta att en av bilindustrins största legender, Sergio Marchionne, hastigt insjuknat. Han dog i sviterna av en operation 25 juli.

En annan legendarisk ledare inom bilindustrin som också rycktes bort, fast av juridiska skäl, var Renault/Nissan-chefen Carlos Ghosn. Han anklagas för ekonomiska oegentligheter och sitter frihetsberövad i Tokyo, fortfarande under utredning. Även Audichefen Rupert Stadler förlorade sitt jobb, och blev satt i fängelse.

Sätter vi på svenska glasögon kan vi konstatera att 2018 inte blev det år då Volvo Cars på allvar införde laddhybrider, tvärtom var det brist på dessa. Flaggskeppsmodellen T8 Twin Engine finns förvisso med i utbudet, och har fått fina betyg, men den billigare T5 Twin Engine har lyst med sin frånvaro. Inte heller lanserade Volvo någon renodlad elbil under 2018. Förhoppningsvis blir det fler elektrifierade nyheter från Volvo under 2019.

Men det var inte någon av dessa händelser som hamnade i topp när det gäller årets mest lästa nyheter på recharge.se – även om nya Volvo V60 väckte stort intresse. Istället var det de övergripande artiklarna som fick flest läsare. Elbilar är okänd terräng för de flesta bilförare och då behövs det informativa artiklar som beskriver utbud och egenskaper som pris och räckvidd.

Här är hela listan:

Elbil med 60 kWh batteripaket för under 100.000 kronor? Vore kanske något, men kommer bilen till Europa?

1) Här är elbilarna och laddhybriderna som lanseras inom kort

Ni läsare vill ha översikt och koll – vilket den här artikeln gav. Nästan 82.000 personer har varit inne och läst den här artikeln under 2018.

 

2) Nya Volvo V60 kommer som laddhybrid i två versioner

Familjekombin V60 var en stor och viktig lansering under 2018. Men läsarna på den här sajten var mest intresserade av laddhybridmodellerna T6 och T8 Twin Engine. Givetvis även trecylindriga T5 Twin Engine, men den lär dröja. 52.000 läsare.

 

3) Hyundai Ioniq-köparna snuvas på höjd bonus

Laddhybriden Ioniq Plug-in Hybrid prishöjdes med 41.000 kronor i juli. Bonusen blir högre än innan 1 juli, men i praktiken blir Ioniq som laddhybrid ändå nästan 23.000 kronor dyrare än före 1 juli. 40.000 läsare.

 

4) Lista: Här är elbilarna där du kommer längst per krona

Vi har ofta framhållit att elbilars räckvidd inte är något problem i vardagskörningen. Men ni läsare vill ha koll på räckvidden, och framför allt se vad det kostar. Den här listan uppdaterar vi regelbundet när det kommer nya modeller, som exempelvis Tesla Model 3. 37.000 läsare.

 

5) Ny rapport visar att elbilen snabbt kör in smutsiga batterier

Det har cirkulerat många tvärsäkra påståenden om elbilars dåliga miljösamvete. "Smutsig" el och energikrävande tillverkning av batterierna är det som brukar nämnas. Men den här rapporten visar att elbilarna är renare, totalt sett, än motsvarande bensin- eller dieselbilar. 33.000 läsare.

 

6) Kia e-Niro börjar säljas – räckvidd, prestanda och pris – till Europa i höst

Kia Niro EV – eller e-Niro som den slutligen kom att döpas till – var en av de modeller som väckte mest intresse under 2018. Räckvidd och pris gör e-Niro till mångas val när det är dags att ta klivet över till elbil. 34.000 läsare.

 

7) Koenigsegg erkänner: Prestanda i Tesla Roadster är "pinsam" för oss

Nya Tesla Roadster är ohyggligt snabb, något som fick Christian von Koenigsegg att fundera. Givetvis hittade han ett svar även på denna utmaning. 29.000 läsare.

 

8) Fem elbilar i stort vintertest med Hyundai Ionic som klar vinnare

Låga temperaturer ställer tuffa krav på kupévärmare, laddhastighet och energieffektivitet. Vinnaren kommer inte längst, men har hög nivå på alla viktiga områden. 27.000 läsare.

 

9) Kinesiska elbilen lockar med 50 mils räckvidd för under 100.000 kr

Driftkostnaderna är låga för en elbil, men inköpspriset är fortfarande högt (för många). Vad sägs om 60 kWh för under 100.00 kronor? Artikeln fick 24.200 läsare.

 

10) Stort test: Långfärd med Sveriges populäraste elbilar blir svettigt värre

Alla elbilar är inte skapade lika. Och du kan inte lita på reklamens fagra löften om snabbladdning. Vi for iväg på långfärd och en del av testförarna kom hem väldigt sent den natten... Vilket 23.900 läsare förstod.

 

Nya Tesla Roadster är ohyggligt snabb, något som fick Christian von Koenigsegg att fundera. Givetvis hittade han ett svar även på denna utmaning.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Min nästa bil blir en elbil!
Ja
99
41
Nej