Tesla öppnar bygg-din-bil-funktionen för Model 3

Nu kan alla designa sin egen Model 3 och få reda på vad den kostar – även om du inte förhandsbokat.

Tesla öppnar bygg-din-bil-funktionen för Model 3

De första leveranserna av Tesla Model 3 till svenska kunder är inte så långt borta – de ska inledas i februari. Innan jul öppnade Tesla den så kallade "designstudion", där köpare som redan förhandsbokat ett exemplar kunde konfigurera sin bil.

Nu öppnar bygg-din-bil-funktionen även för alla andra och det är alltså fritt fram att gå in och kika på färger, fälgar och tillval även för den som inte förhandsbokat en bil.

Vid introduktionen erbjuds Tesla Model 3 i två versioner: Tesla Model 3 Long Range Dual Motor AWD med 56 mils räckvidd enligt WLTP-körcykeln, och Model 3 Performance med 53 mils räckvidd.

Förmånsvärdet börjar på 3.791 kronor per månad brutto enligt Skatteverkets beräkningar, och vi har skrivit mer om Tesla Model 3 som tjänstebil här.

Tesla Model 3 får mjukvaruuppdateringar över nätet, precis som Model S och Model X, och den så kallade "Premiumuppkopplingen" med satellitkartor och trafikuppdateringar i realtid, Spotify och uppdateringar även via trådlöst nätverk och mobilen ingår i ett år.

Som du själv kan se i bygg-din-bil-funktionen finns fem lackfärger och två fälgmodeller att välja på (utom för Model 3 Performance som har 20-tumsfälgar som standard). På insidan kan köparna välja mellan svart eller svart/vit färg.

Utökad Autopilot som själv kan gasa, bromsa, styra och parkera under vissa förhållanden kostar 55.000 kronor extra.

Priset för Tesla Model 3 Long Range Dual Motor AWD är 650.200 kronor före elbilsbonusen på 60.000 kronor, och Model 3 Performance kostar 767.200 kronor.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker de Model 3-versioner som släppts hittills verkar prisvärda.
Ja
60
55
Nej