Infiniti släpper bilder på elsuven QX – konkurrent till Volvo XC40 och Polestar 2

Nissans prestigemärke Inifiniti släpper bilder på den konceptbil som ska visas upp på Detroitsalongen, som drar igång nästa vecka. QX Inspiration, som bilen heter, är...

Annons
Annons

Nissans prestigemärke Inifiniti släpper bilder på den konceptbil som ska visas upp på Detroitsalongen, som drar igång nästa vecka. QX Inspiration, som bilen heter, är ett eldrivet koncept i den stadigt växande kompaktsuvs-klassen.

Än så länge finns ingen information om vare sig effekt eller räckvidd, men Inifinti säger att QX Inspiration är byggd på en nyutvecklad plattform. Designspråket, menar Inifiniti, andas inte bara elektrifiering, utan möjliggör också mer rymlig interiör. Invändigt sägs det också krylla av ”välkomnande och assisterande teknologi”. 

Tidigare el-konceptbilar från Inifiniti, Q Inspiration och Prototype 10, har varit mer ”konceptbilsaktiga” i sin framtoning. QX Inspiration sägs vara ett mer sannolikt riktmärke för Infinitis elbilssatsning.

Om QX Inspiration blir verklighet och kommer till Sverige blir den en direkt rival till kommande eldrivna Volvo XC40 och Polestar 2.

Annons
Annons
Rulla till toppen