Första fasen av tre i lanseringen av Polestar 2 – 50 mils räckvidd

Polestar använder sig av en okonventionell (och en smula kryptisk) strategi för att lansera deras första elbil Polestar 2 – genom "dagboksinlägg".

Första fasen av tre i lanseringen av Polestar 2 – 50 mils räckvidd
Denna bild hintar om två saker: Dels att Polestar 2:s räckvidd är cirka 50 mil och dels hur bilens "User Interface" ser ut.

På Polestars hemsida kan man läsa deras dagbok, eller "journal" och följa arbetet med deras bilar. I denna dagbok presenterade de förra veckan en första teaserbild på Polestar 2 och hela lanseringsupplägget för bilen – som kommer bestå av tre faser. Den första fasen, som kom idag, har fokus på elektrifiering.

Polestar skriver att saker förändras: "Bilspråket som tidigare handlat om kolvar, bränsleinsprutning och katalysatorer byts nu ut mot ett språk som handlar om celler, kilowatt-timmar och elektromagneter."

I pressmeddelandet går också att läsa om det "mångfacetterade" batteripaketet som sitter i Polestar 2. De skriver att batteriet förbättrar ljudisoleringen och ljudnivån i kupén sänks med 3,7 decibel. Dessutom gör batteriet Polestar 2 mer vridstyv och förbättrar köregenskaperna med hjälp av den låga tyngdpunkten. Viktbalansen förbättras också tack vare att batteriet är monterat längsmed hela bilen. 

De avslöjar också att Polestar 2 har ett system som kallas "User Interface". Det vaknar till liv när föraren närmar sig bilen så att man på displayen kan se till exempel batteriprocent, och hur lång tid det är kvar tills bilen är fulladdad. När föraren sedan satt sig i bilen vaknar systemet helt och hållet och "anpassar sig till förarens närvaro".

Den andra och tredje fasen i lanseringen av Polestar 2-lanseringen går av stapeln den 23 januari respektive fjärde februari.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Detta börjar se riktigt lovande ut, Polestar!
Ja
300
18
Nej