BMW-chef hyllar Tesla: ”De har förstått”

Det är BMW:s ställföreträdande ordförande Manfred Schoch som inte skräder orden när han talar om Tesla och Elon Musk. Framför allt är det är det...

Annons
Annons

Det är BMW:s ställföreträdande ordförande Manfred Schoch som inte skräder orden när han talar om Tesla och Elon Musk. Framför allt är det är det sättet som Elon Musk sett till att Tesla kontrollerar hela produktionskedjan som imponerar på Manfred Schoch.

”Han började med att inleda ett nära samarbete med Panasonic som nu utmynnat i en gemensam fabrik som producerar tusentals batterier i veckan. Det har gjort att Tesla nu kontrollerar hela produktionskedjan, de har förstått elektromobilitet,” säger Manfred Schoch till tyska Manager Magazin.

Många höga chefer i bilbranschen har sett Teslas förhållandevis låga vinst som ett problem. Men det gör inte Manfred Schoch.

”Tesla omsatte 6 miljarder dollar under tredje kvartalet förra året och redovisade en vinst på 312 miljoner dollar. Under samma period omsatte BMW 21 miljarder euro med ett överskott på 784 miljoner euro. Vem förtjänar det bättre?”, säger Schoch till Manager Magazin.

BMW kommer satsa hårt på nya laddhybrider och elbilar i framtiden, men än så länge är man till stor del beroende av asiatiska batteritillverkare istället för att kontrollera tillverkningen av batterier själva.    

Annons
Annons
Rulla till toppen