Förbjuds att ladda elbilen hemma: ”Vi är bakbundna”

En Teslaägare i Järfälla utanför Stockholm har försökt få till en laddplats hemma i flera års tid. Men det går inte av juridiska skäl, skriver...

Annons
Annons

En Teslaägare i Järfälla utanför Stockholm har försökt få till en laddplats hemma i flera års tid. Men det går inte av juridiska skäl, skriver lokaltidningen Mitt i.

Andreas Lindblad köpte sin Tesla för två år sedan och började undersöka möjligheten att installera en laddplats på den gemensamma parkeringen i radhusområdet. Han fick till en överenskommelse om att bygga om motorvärmaruttaget, men styrelsen hävdade att det var olagligt och han tvingades återställa uttaget omedelbart.

Anledningen kallas anläggningsbeslut vilket innebär att det är Lantmäteriet som bedömer vad som ingår i ”anläggningens ändamål”. Och i det här fallet har lantmätaren inte bedömt att man ska kunna göra något annat än att parkera sin bil och ansluta en motorvärmare. Att ändra det beslutet kan bli dyrt.

”Vi är bakbundna av lagar och regler. Låter vi honom sätta in något annat där bryter vi i styrelsen mot lagen”, säger ordföranden Birgitta Jansson till Mitt i.

Andreas Lindblad säger att det känns ”absurt” att förbjudas från att ladda sin elbil på grund av ”regler från stenåldern”. Han funderar nu på att sälja sin Tesla om det inte går att ladda den hemma.

Annons
Annons
Rulla till toppen