Köper in sig i Nevs – för över 8 miljarder: ”Det är en drömpartner”

Ett kinesiskt storbolag betalar över åtta miljarder kronor för en majoritetsandel i svenska elbilstillverkaren Nevs, uppger Sveriges Radio. Bolaget heter Evergrande och ska investera miljardbelopp...

Annons
Annons

Ett kinesiskt storbolag betalar över åtta miljarder kronor för en majoritetsandel i svenska elbilstillverkaren Nevs, uppger Sveriges Radio.

Bolaget heter Evergrande och ska investera miljardbelopp i Nevs under de kommande åren, enligt Kai Johan Jiang på Nevs. Evergrande är ett högt värderat fastighetsbolag. Enligt de här uppgifterna äger Evergrande nu 51 procent och Kai Johan Jiang 49 procent – de andra delägarna är utköpta.

”Det här är ett revolutionerande steg för Nevs. Vi kommer nu kunna starta produktion i Trollhättan tidigare. Det är en drömpartner för Nevs och Nevs är en drömpartner också för dem”, säger han till SR.

Även Nevs kommunikationschef Fredrik Fryklund beskriver affären som en bra matchning.

”För Nevs är detta en oerhört positiv sak. Det är ingen hemlighet att vi länge har letat efter finansiärer. Det här är den perfekta matchen för Nevs”, säger han till Affärsvärlden.

Annons
Annons
Rulla till toppen