Tesla höjer priset på sina Superchargers – och smekmånaden försvinner

Tesla höjer priset på sina Superchargers – och smekmånaden försvinner

Det blir dyrare att ladda sin Tesla på företagets Supercharger. Numera kostar laddningen i snitt 2,56 kr per kWh på en Tesla Supercharger, det varierar mellan de olika stationerna. Det tidigare priset låg på 1,90 kronor per kWh. Tesla höjer också priset på "tomgången" – den avgift som Tesla tar ut för den tid som bilen står kvar på laddplatsen efter att laddningen är slutförd.

Den höjningen blir ganska dramatisk. Från 4,40 kronor per minut till 8,80 kronor per minut – en höjning på 100 procent alltså.

Det är de två prishöjningarna. Utöver det så kommer Tesla från och med 1 februari inte längre erbjuda gratisperiod för Supercharger–laddning för nya Teslamodeller som man tidigare gjort. Tidigare fick en ny Tesla en pott på 400 kWh gratis, men det försvinner alltså nu. 

Tesla säger till amerikanska Electrek att aldrig har varit tänkt som någon "kassako" för företaget utan en service för att Teslaägare på ett smidigt sätt ska kunna göra långresor. Prishöjningen som nu sker ska hjälpa till att finansiera utbyggnaden av Superchargernätverket i hela världen. 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Det är rimligt att Tesla gör en prishöjning!
Ja
236
81
Nej