Beach Buggyn är tillbaka – gör debut på Genève-salongen i mars

Beach Buggyn är tillbaka – gör debut på Genève-salongen i mars
Illustration av Schulte Design. Volkswagens egna skisser finner du längre ner på sidan.

I början av december förra året skrev vi om att det florerade rykten som menade att en ny, eldriven, Beach Buggy var på gång.

Och finns det rök så finns det eld, heter det ju. Och fallet eldriven Beach Buggy är det verkligen så, för nu har Volkswagen bekräftat att man visar upp nya Beach Buggy på Genève-salongen i början av mars. Precis som sin förfader saknar bilen både dörrar och tak, som sig bör.

Viktigt att komma ihåg är att detta än så länge bara är en konceptbil, men enligt brittiska Autocar finns "långt gångna planer" på att sätta den i produktion. Den skulle onekligen passa i den retro-inspirerade ID-vagnparken där till exempel ID Buzz redan finns – en folkabuss i nytappning. Även reinkarnerad eldriven Bubbla ligger på skissbordet.

Denna Beach Buggy är byggd på Volkswagens MEB-plattform. Det kan låta som lite trist info men det är faktiskt intressant. Volkswagen skriver i sitt pressmeddelande att MEB-plattformen har visat sig precis lika flexibel som den som orginalbubblan byggdes på. 

Att Bubblans plattform var så flexibel innebar att den uppmuntrade till många intressanta ombyggnationer, där Beach Buggyn bara var en i raden. Andra exempel är sportbilen Karmann Ghia och den jeepliknande Typ 181, eller "Thing" som den också kallades.

Med detta i åtanke finns det alltså alla möjligheter att Volkswagen plockar upp fler guldkorn från back-katalogen.    

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Denna borde verkligen nå produktion!
Ja
42
16
Nej