Stor efterfrågan på Kia e-Niro – sålt slut i Storbritannien

Stor efterfrågan på Kia e-Niro – sålt slut i Storbritannien

Det tog bara några veckor, sedan var alla 900 Kia e-Niro som tilldelats Storbritannien sålda. Den som inte lyckats lägga rabarber på en av dessa får snällt vänta – och det länge.

"Flaskhalsen i batteritillverkningen kommer pågå i åtminstone 12 till 18 månader till", säger John Hargreaves, säljchef på Kia till Auto Express.

Efterfrågan på Kia e-Niro och systermodellen Hyundai Kona Electric, som alltså delar drivlinor, har varit betydligt större än väntat. Med anledning av detta har batteritillverkarna (bland andra LG och Samsung) inte klarat att producera batterier i takt med försäljningen. Detta trots att de fördubblat tillverkningshastigheten.

Flaskhalsen påverkar även de som lyckats köpa en av bilarna i den första vågen. Leveranstiden har förlängts och vissa kommer att få vänta så pass länge som till slutet av året på att få sin e-Niro.

Även i Sverige har Kia e-Niro sålt mycket bra även om det inte finns några rapporter på att den skulle ha sålt slut. Däremot är det så att ovan nämnda flaskhals också påverkar svenska kunder, med sannolikt förlängd leveranstid som följd.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag har köpt en Kia e-Niro.
Ja
79
43
Nej