Fully Charged kör Sono Motors Sion – solcellerna kan ge 3 mil räckvidd per dag

Fully Charged kör Sono Motors Sion – solcellerna kan ge 3 mil räckvidd per dag
I instrumentpanelen finns ett lager mossa som renar luften i kupén.

Den brittiska Youtube-kanalen Fully Charged har släppt en video där de provkör den mycket emotsedda elbilen Sono Motors Sion. 

Sion är en speciell elbil på det sättet att i stort sett hela bilen är täckt av solpaneler – motorhuven, dörrarna, taket, panelerna ovanför bakhjulen och bakluckan. Sono Motors säger att Sion genom dessa solpaneler kan generera 3 mils räckvidd bara genom att vara parkerad i solen. Den maximala räckvidden är enligt Sono Motors 25 mil.

Sion kan också dela med sig energi som finns i batteriet, något som illustreras i videon genom att de brygger kaffe genom att använda det vanliga uttaget som finns i fronten på Sion.

I filmen, som spelades in i somras, säger säljchefen för Sono Motors, Fabian Deunsing, att de inte bestämt ännu om Sion ska få fram- eller bakhjulsdrift. Sedan dess har det dock beslutats att det blir framhjulsdrift genom en elmotor på framaxeln som ger 163 hästar och 290 Nm.

En annan viktig detalj är att Sion kommer med en dragkrok och får dra upp till 750 kg.

Vill man köpa en Sono Motors Sion kostar det från 16.000 euro, men då ingår inte batteriet. Det kan man antingen hyra eller köpa till. Väljer man att köpa till det kostar Sion 25.500 euro. 

Sion börjar byggas i slutet på detta år och leveranserna börjar i mitten av 2020.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag funderar på att beställa en Sono Motors Sion!
Ja
31
34
Nej