Tesla släpper ”Dog Mode” – skyddar hunden från att överhettas i varm bil

Under denna vecka lanserar Tesla uppdateringen "Dog Mode" till sina bilar, något som många Tesla-/hundägare säkert väntat på. Med "Dog Mode" aktiverat regleras temperaturen för att vara behaglig för hunden, dessutom spelas musik för att hålla hunden sällskap. För att undvika att förbipasserande ska tro att hunden mår dåligt inne i bilen ska ett meddelande på bilens skärm upplysa om att hunden mår bra.

Denna uppdatering kommer till efter att en Tesla Model 3-ägare i höstas twittrat till Teslas vd Elon Musk att just en sådan här funktion borde finns. Musk svarade kort och gott: "Yes", och nu några månader senare blir det alltså verklighet. 

I samband med att "Dog Mode" rullas ut, lanseras också något som kallas för "Sentry Mode", vilket vi har rapporterat om tidigare. Det är ett system som "övervakar" bilen och dokumenterar det som händer omkring den. 

Exempelvis kan man med hjälp av "Sentry Mode" spela upp händelseförloppet vid en trafikolycka i efterhand, för att reda ut vad som egentligen hände. Dessutom aktiveras systemet om det märker att det är aktivitet runt bilen när den är parkerad, för att på så sätt kunna upptäcka och dokumentera vandalisering.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Detta verkar ju faktiskt riktigt smart.
Ja
85
6
Nej