Skoda Vision iV – nytt smakprov på eldriven suvcoupé som ska kosta som Kodiaq

Snart ska även Skoda sälja elbilar och på Genèvesalongen ska vi få en god inblick i hur bilen ser ut. Gillar du designen?

Skoda Vision iV – nytt smakprov på eldriven suvcoupé som ska kosta som Kodiaq
Ganska lik konceptbilen Vision E, som visades för två år sedan.

Vårsalongen i Genève närmar sig snabbt och nu bjuder Skoda på två skisser av elektriska konceptbilen "Vision iV". Den seriemässiga elbilen ska börja levereras 2021 och bygger på VW-koncernens MEB-plattform (som även VW ID Neo bygger på).

Skoda visade faktiskt ett liknande koncept för två år sedan, "Vision E", och det finns många likheter. Sedan förra konceptbilen har vi fått reda på att Skodas elbil ska få ett pris på samma nivå som en välutrustad Kodiaq. Det indikerar ett pris strax under 400.000 kronor, innan elbilsrabatten.

Storleksmässig ska Skodas elbil hamna mellan Kodiaq och Karoq. Möjligheten att packa komponenterna på ett effektivare sätt i en elbil innebär sannolikt generösa innerutrymmen i den seriemässiga elbilen. 

Skoda ska bygga elbilen både med konventionell suvkaross och som suvcoupé (liknande den kinesiska Kodiaq GT coupé).

Hittills obekräftade uppgifter berättar att Skodas elbil får fyrhjulsdrift, över 300 hk och en räckvidd runt 50 mil. Återstår att se om de ryktena stämmer. Till 2022 ska Skoda ha lanserat tio elektrifierade modeller och 2025 ska man kunna erbjuda fem elbilsmodeller. Första steget i elektrifieringen blir sannolikt en laddhybridversion av ansiktslyfta Superb.

 

Konceptbilen Skoda Vision iV rullar på 22-tumsfälgar, enligt pressreleasen, även om skissen snarare indikerar något uppåt 26–28 tum. Som vi ser har fronten fått tydligare släktdrag till övriga Skodamodeller.

Kameror istället för sidobackspeglar känner vi igen från Audi e-tron, återstår att se om även Skodas elsuv får dessa som tillval.

Konceptbilen Vision E premiärvisades för två år sedan och likheterna är uppenbara.

Interiören i Vision E från 2017 var futuristisk, men enligt ryktena ska den här designen vara grund till den seriemässiga modellen, som kommer 2021.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag gillar designen på Skoda Vision iV!
Ja
121
14
Nej