Nya uppgifter om nästa Renault Zoe – kommer redan i år?

Renault Zoe har blivit en riktigt populär elbil i Sverige och nu är många nyfikna på efterföljaren. Även om Zoe fick en uppdatering för några...

Annons
Annons

Renault Zoe har blivit en riktigt populär elbil i Sverige och nu är många nyfikna på efterföljaren. Även om Zoe fick en uppdatering för några år sedan med längre räckvidd börjar modellen bli till åren – det är dags för en ersättare.

Nu har nya detaljer om andra generationen Renault Zoe publicerats av en fransk sajt. Det är framför allt tre detaljer som skiljer ut nya Zoe mot ersättaren, om uppgifterna stämmer:

• För det första ska designen bli fräckare än idag med inspiration från konceptbilen e-Sport från 2017.

• För det andra blir batteriet större och planen är att WLTP-räckvidden ska hamna på hela 40 mil. Det är väldigt mycket för en elbil som främst är tänkt att köras i stadstrafik, så eventuellt kan Renault också lansera en billigare version med mindre batteripaket.

• För det tredje behåller Renault Zoe den inbyggda laddaren på 22 kW men introducerar snabbladdning med CCS-standarden på upp till 100 kW. Det är ordentligt mycket snabbare än i dagens Zoe, och det skulle lösa ett av modellens största problem jämfört med konkurrenterna.

Eventuellt kan nästa Renault Zoe visas upp redan i år, men när försäljningen i Sverige drar igång är oklart.

Annons
Annons
Rulla till toppen