BMW ska uppgradera laddhybriderna med längre räckvidd

BMW ska uppgradera laddhybriderna med längre räckvidd

BMW kommer till stor del att fokusera på laddhybrider under året. Den viktigaste nyheten blir förmodligen BMW 330e, som får längre räckvidd än förra generationen och som dessutom kommer med kombikaross.

Vid sidan av den kommer även BMW 7-serie och suven X5 som laddhybrid i form av 745e och X5 xDrive45e, och det finns även uppgifter om att suven X3 kommer med laddhybridteknik.

Men BMW väljer också att uppgradera batteripaketen i de befintliga modellerna 225xe, 530e och Mini Countryman S E, skriver BMW Blog. Exakt hur stora batterierna blir, och hur mycket längre räckvidd vi kan förvänta oss, är oklart. Men en inte alltför vild gissning är att räckvidden förlängs med 30 procent.

Det skulle i så fall innebära att BMW 530e får en officiell räckviddssiffra på knappt sex mil, istället för dagens 4,5 mil.

Klart är dock att energitätheten blir lika hög som i uppgraderade BMW i3 med det nya 120 Ah-batteriet. På så sätt kan batterierna lagra mer energi utan att ingenjörerna behöver göra mer plats för större batterier.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag kräver åtminstone fem mils räckvidd på el i en laddhybrid.
Ja
134
17
Nej